Friday, August 23, 2013

TCS IT Wiz 2013 Coimbatore Prelims

Hi Friends here we are presenting the TCS IT Wiz 2013 Coimbatore Prelims Questions.We have our sincere thanks and wishes to Rakesh Siva and Prakash Reddy  who provided us the questions.

1.Who developed the first compiler for a programming language in 1952 ? Ans:Grace Murray Hopper
2.Canvas and Modu T are from which company ?
Ans:Micromax
3.Newton was an operating system for PDA's from which company ?
Ans:Apple
4.Which gaming console was officially unveiled on MTV on May 12, 2005, with detailed launch and game information divulged later that month a the Electronic Entertainment Expo (E3) ?
Ans:Xbox 360  
5.Whose ad is this ?
Ans:IBM
6.This person is a former Google Entrepreneur but, now resigned that job and is working in Yahoo! as President and CEO. Identify
Ans:Marissa Mayer
7.Identify the logo
Ans:Blogger
8.What does COBOL stands for ?
Ans:Common Business Oriented Language 
9.Identify this person
Ans:Vinod Dham
10.Webkit is from which famous recently released browser?
Ans: Google Chrome

11.'Whispernet' is a 3G network from which American multinational electronic company ?
Ans:Amazon
12.Identify the company from the person
Ans:Facebook(Dustin Muzkovitz)
13.1600 Amphitheatre Parkway in Mountain View, Santa Clara country. What ?
Ans:Googleplex
14.Identify the game

Ans:Where is my Water
15.In the world of Gaming we have MMOSG. What does SG stands for ?
Ans:Social Gaming
16.Identify the company from this ad
Ans:Sony
17.Whose DTH signals are transmitted using MPEG-2 digital compression technology, from the satellite INSAT 4A at 83.0 degrees East ?
Ans: Tata Sky
18.In 2011 this thinker and creator reunited with Napster co-founder Shawn Fanning to create what ?
Ans:Airtime

16 comments:

  1. Please update the rest of the questions and also some questions from Coimbatore Finals 2013.

    ReplyDelete
  2. What was the highest marks for the prelims???
    And cutoff???

    ReplyDelete
  3. Which company values its Employees more than its profit under the tagline, "We Have 150 More Engineers!"?
    Ans: IBM

    ReplyDelete
  4. Webkit is from which famous recently released browser?
    Ans: Google Chrome

    ReplyDelete
  5. This person is a former Google Entrepreneur but, now resigned that job and is working in Yahoo! India as President and CEO. Identify.
    Ans: Merissa Mayer

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks Ashwat for sharing questions

      Delete
    2. its ma pleasure to help other fella students!

      Delete
  6. Yahoo India CEO? And the cutoff was seriously 17 out of 18?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sorry Not Actually Yahoo India .. Cutoff was 17/20 .. We don't have other two questions

      Delete
  7. More than half of d questions are directly frm last year's bhubaneswar prelims..

    ReplyDelete
  8. Thanks regarding expressing this kind of with all of us you actually learn what you will be talking about! Saved as a favorite. Nicely in addition talk to this site Is equal to). We may have a very url adjust understanding in our midst

    Orderfood

    ReplyDelete