Tuesday, July 30, 2013

TCS IT Wiz 2013 Hyderabad Prelims

Hi Friends here we are presenting the TCS IT Wiz 2013 Hyderabad Prelims Questions.We have our sincere thanks and wishes to Yash Baldawa, winner  of TCS IT Wiz 2013 Hyderabad who provided us the questions.

 1.The logo consists of Nordic runes of the king initials. According to legend, the king gained his nickname due to his love for berries which stained his teeth. Identify the technology ?
Ans: Bluetooth
2.In the world of technology, what does the acronym BYOD stands for ?
Ans: Bring Your Own Device
3.It started in the year 1938 as a small trading company with forty employees located in Su-dong. It dealt in groceries produced in and around the city and produced its own noodles. Who is this electronics giant ?
4.While PB & J stands for peanut butter and jelly, now it also stands for Process,Bureaucracy & Jams. Which technology company started this concept?
Ans: Yahoo
5.Turing awards recipient, computer scientist John McCarthy, coined this term in 1956 which means 'the science and engineering of making intelligent machines'. What term ?
Ans:Artificial Intelligence
6.In the term mVoIP, VoIP stands for 'voice over Internet Protocol', What does 'm' stands for?
7.According to a Google 2012 study which movie toped the 'most searched movie in India' category ?
Ans:Ek Tha Tiger
8.Under the aegis of Mr. Sam Pitroda , this was started to provide thousands of students' access to the best online study material through its vision of connecting classrooms across India.They recently concluded their first public lecture series on the theme 'Democratizing Information, justice, equality and the rule of law' at Delhi University. What is being talked about ?
Ans: National Knowledge Commission
9.'Present Yourself' is the tagline of which company ?
Ans: Slideshare
10.According to wikipedia, this involves various aspects of farm management such as plowing land,planting, growing and harvesting corps, harvesting trees and bushes, and raising livestock. What ?
11.Logo of ?
Ans:Google Drive
12.Who invented this , hint: It is the first CRT

13.Identify this person
Ans:Som Mittal
14.According to the american dialect , Which word in IT was coined the word of the year 2012 ?
15.Identify the logo
Ans: Microsoft Pixelsense
16.Who wrote this book

Ans:Clayton Christensen
17.Identify the Social Networking Site
Hint:Acquired by Justin Timberlake recently
18.This is the method of retrieving another users data,such as personal details and credit card info. What?
19.Name the famous comic strip by Scott Adams which has now been digitized and is available for download
20.When someone pointed out that the tiny buttons on company's device looked like a collection of small seeds. Also the fact that the phones were manufactured only in black.Thus what name what given to the phone ?

Monday, July 29, 2013

IT Quiz 116

1.Expand MLAPI ?
Ans:MultiLingual Application Programming Interface
2.Identify this Gadget

Ans:Ubuntu Edge
3.Identify this person
Ans:Kyle Mcdonald(One Red Paper Clip)
4.Expand VGA
Ans:Video Graphic Array
5.Identify (C2F)
Ans: Smart Namo is an Android Phone named after Narendra Modi
6. X is often used as a synonym for IEEE 802.11 technology. What is X ?
Ans: Wi Fi
Ans:Elk Cloner (Virus)
8.Identify the logo

9.Who coined the term AJAX ?
Ans:Jesse James Garret
10.Identify the logo
Ans: Wink e-book reader

Thursday, July 18, 2013

TCS IT Wiz 2013 UAE Finals

TCS IT Wiz 2013 UAE Finals Part 1

TCS IT Wiz 2013 UAE Finals Part 2

 Watch the video on Youtube - Part 1      Part 2

IT Quiz 115

                                            IDENTIFY THIS PERSON

Monday, July 1, 2013


TCS IT Wiz is India's biggest inter-school IT quiz competition, held every year in India & UAE ( from 2011 onward) by Tata Consultancy Services (TCS). Launched in 1999, it is a quiz aimed at students studying between class 8- 12. This quiz has been conducted by Giri Balasubramanium, popularly known as Pickbrain. He is the CEO of Greycaps, an on-stage quizzing and knowledge service provider company based in Bangalore, India.TCS IT Wiz is one of the most popular inter-school quizzing circuit in India. It draws more than 15,000 students annually nationwide.

               TCS IT Wiz 2013 Regional Questions

TCS IT Wiz UAE Prelims

TCS IT Wiz UAE Finals 

TCS IT Wiz Ahmedabad Prelims

TCS IT WIz Ahmedabad Finals

TCS IT Wiz Hyderabad Prelims

TCS IT WIz Bangalore Prelims

TCS IT Wiz Bangalore Finals

TCS IT Wiz Chennai Prelims

TCS IT Wiz Coimbatore Prelims

TCS IT Wiz Pune Prelims

TCS IT Wiz Indore Prelims

TCS IT Wiz Bhubaneswar Prelims

TCS IT Wiz Kolkata Prelims

TCS IT Wiz Nagpur Prelims

TCS IT Wiz Nagpur Finals

TCS IT Wiz Kochi Prelims

TCS IT Wiz Kochi Finals

TCS IT Wiz Lucknow Prelims

TCS IT Wiz Mumbai Prelims

TCS IT Wiz Mumbai Finals

TCS IT Wiz Delhi Prelims