Saturday, November 19, 2016

Trivandrum Revenue District IT Quiz - HS Section 2016

Hi friends, here we are presenting the Trivandrum Revenue District IT Quiz High School section questions.We have our sincere thanks and wishes to Dr.Unnikrishnan V S for sharing the questions with us

1.Which is the  Operating System developed by Ray Tomlinson ?

Ans:TENEX

2. IT Law in India became effect on ?

Ans: October 17 , 2000

3.What is the singular for of 'Data' ?

Ans:Datum

4.Identify the logo





Ans:Joomla

5.Identify her




Ans:Sudha Murthy

6.Expand ICANN

Ans:Internet Corporation for Assigned Names and Numbers

7.Expand GIF

Ans:Graphics Interchange Format

8.Expand HTTPS

Ans:Hypertext Transfer Protocol Secure

9.Identify this software

Ans:Inkscape

10.Identify the software

Ans:SynFig Studio

11.Write any 2 examples of animation softwares used in edubuntu

Ans:Tupi, Blender

12. Write the softwares which helps us to prepare a report and present it in your class under 10 minutes. (In Edubuntu)

Ans:Libre/Open office writer

13.CEO of Google ?

Ans:Sundar Pichai

14.CEO of Whatsapp ?

Ans:Jan Koum

15.What is Cyber Terrorism?

Ans:The politically motivated use of computers and information technology to cause severe disruption or widespread fear.

16.Whose activities played a major role in the failure of Hillary Clinton in the U.S. Presidential Election? [email leaking]

Ans:Julian Assange

17.Who developed 'Python' programming language ?

Ans:Guido Van Rossum

18.Whose headquarters ?


Ans:Google

19.Expand NEFT ?

Ans:National Electronic Fund Transfer

20. Expand CSS

Ans:Cascading Style Sheets

21.Identify the person along with Steve Jobs

Ans:Tim Cook

22.How many function keys are there in a standard keyboard ?

Ans:12






Sunday, November 13, 2016

TCS IT Wiz 2016 Hyderabad Prelims

Hi friends, here we are presenting the TCS IT Wiz 2016 Hyderabad Prelims

1.Which hyderabad startup's name when translated to English means "our right"?
Ans:SaddHaq
2.The term was originally coined by Michael Mauldin.It's a software which generates an instant reply. It is designed to answer like a Human.
Ans:Chatterbot
3.Who wrote the book Business @ the speed of thought?
Ans:Bill Gates
4.Formed originally to offer research and analysis to United States Armed forces, this company literally gets its name from research and development?
Ans:RAND Corporation
5.The inventor , John Shepherd-Barron, had at first envisioned a six-digit numeric code, but his wife could only remember four digits, and that has became the most commonly used length in many places, although banks in Switzerland and many other countries require a six digit X. What am I talking about?
Ans:ATM PIN
6.Identify the person [Hint:Founder of Naukri.com]
Ans:Sanjeev Bikhchandani
7.Founders of which famous news app in India ?
Ans:Inshorts
8.Which country joined the internet in 1996 with three networks namely Raphael, Michel and Gabriel ? [Hint: Focus on the name]
Ans:Vatican City
9.Richard Wurman is credited with the Idea of what? This site is mainly credited with discussions on Hot Topics and "Ideas worth spreading" ?
Ans:TED
10.If  a startup valued at One Billion $ is called a unicorn, what is the name given to startups valued at over 10 Billion $?
Ans:Decacorn
11.One of the great creation legends of game design is that Toru Iwatani, while eating a pizza, looked down at the pie with a missing slice and used the outline as inspiration for  distinctive shape in the game. The story was furthered by Iwatani himself; when the game's  fever was at its height, he even posed with a half-eaten pizza for a publicity photograph. "In Japanese, the character for mouth [kuchi] is a square shape. It's not circular like the pizza, but I decided to round it out," he said. And thus, the game was born. Which game?
Ans:Pacman
12.Beth Comstack, Jason Kilar created which online service? It also derive The name  from two Mandarin Chinese word "calabash; bottle gourd" and of which The secondary meaning is "interactive recording". The founders saw both definitions as appropriate bookends
Ans:Hulu
13.Which controversial website publishes new leaks, secretive and confidential government information and has been held responsible for leaking of many of the secrets of Worldwide governments? It has been highly criticized by the US Government and many other governments worldwide.
Ans:Wikileaks
14.Whose first tweet ?
Ans:Pope Francis
15.Identify [Hint:If you use apple, you definitely should know this one.]
Ans:Hon Hai (Foxconn)
16.X was launched on August 12, 1998, as a spare-time project by Senh Duong. His goal in creating X was "to create a site where people can get access to reviews from a variety of critics in the U.S. [Hint : It uses the name of a vegetable]
Ans:Rotten Tomatoes
17.This award is given to the best startups. Techcrunch sponsors it. Which awards?
Ans:Crunchies Awards
18.This company was founded by two former employees from XEROX Parc as InterPress?We use a lot of their softwares for designing purposes.
Ans:Adobe
19.Identify
Ans:Free Software Foundation
20.Old logo of ?
Ans:Apple


Credits : Quizpedia