Monday, June 30, 2014

IT Quiz 139

1.Digiflip range of tablets are from whom ?
2.Who owns this service
3.X is a publish-subscribe based "light weight" messaging protocol for use on top of the TCP/IP protocol. It is designed for connections with remote locations where a "small code footprint" is required and/or network bandwidth is limited. Andy Stanford-Clark and Arlen Nipper Cirrus Link Solutions authored the first version of the protocol.What is X ?
4.Identify the person
Ans:Sundar Pichai
5.In 1981 Charles Simonyi started work on a word processor called Multi-Tool Word and soon hired Richard Brodie, a former Xerox intern, who became the primary software engineer. It was first released in 1983 under the name Multi-Tool Word for Xenix systems.How do we better know it today ?
Ans:Microsoft Word
6.Identify the logo
7. X is a single-player online game created in March 2014 by 19-year-old Italian web developer Gabriele Cirulli. It can be regarded as a type of sliding block puzzle.What is X ?
8.Who wrote the book 'Idea Man' ?
Ans:Paul Allen
9.Identify the person
Ans:Yukihiro Matsumoto (Creator of Ruby Programming language)
10.Identify the gaming console
Ans:Sega Dreamcast

Sunday, June 29, 2014

TCS IT Wiz 2014 Regional Questions

          TCS IT Wiz is India's biggest inter-school IT quiz competition, held every year in India & UAE ( from 2011 onward) by Tata Consultancy Services (TCS). Launched in 1999, it is a quiz aimed at students studying between class 8- 12. This quiz has been conducted by Giri Balasubramanium, popularly known as PickBrain. He is the CEO of Greycaps, an on-stage quizzing and knowledge service provider company based in Bangalore, India.       

Overall Quiz Format

TCS IT Wiz 2014 Hyderabad Prelims

TCS IT Wiz 2014 Ahmedabad Prelims

TCS IT Wiz 2014 Bangalore Prelims

TCS IT Wiz 2014 Pune Prelims

TCS IT Wiz 2014 Kolkata Prelims

TCS IT Wiz 2014 Coimbatore Prelims

TCS IT Wiz 2014 Bhubaneswar Prelims

TCS IT Wiz 2014 Nagpur Prelim 

TCS IT Wiz 2014 Lucknow Prelim 

TCS IT Wiz 2014 Kochi Prelim

Thursday, June 26, 2014

IT Quiz 138

1.Identify the person on the cover
Ans:Tim Berners Lee
2.Which computer language project was initiated by Mike Sheridan,Patrick Naughton and another person in June 1991 which then developed in Sun Microsystems ?
Ans: Java
3.XNS is a protocol suite developed by Xerox.It provided general purpose network communications, internetwork routing and packet delivery, including higher level functions such as a reliable stream, and remote procedure calls. XNS predated and influenced the development of the Open Systems Interconnection (OSI) networking model.What does XNS stands for ?
Ans:Xerox Network Systems
4.This is the layout of which type of keyboard ?

Ans:ISO Keyboard
5.A small project, HASTE,developed in 2002, in an attempt to create a small fast virtual machine, soon evolved into the X programming language.Its design and implementation was led by Giancarlo Niccolai . What is X ?
6.Identify the person
Ans:Garret Gruener (Founder of
7.This error occurs due to a software bug . On which level this error is found ?
Ans:256th level
8.Expand HEVC
Ans: High Efficiency Video Coding
9.The first commercially available X camera for cinematographic purposes was the Dalsa Origin, released in 2003.[6] YouTube began supporting X for video uploads in 2010.  In the movie projection industry, Digital Cinema Initiatives (DCI) is the dominant X standard.What is X ?
10.Identify the logo

Tuesday, June 24, 2014

IT Quiz 137

1.Identify the person
Ans:Rajeev Suri(CEO Nokia)
2.X is a home automation company headquartered in Palo Alto, California, that designs and manufactures sensor-driven, Wi-Fi-enabled, self-learning, programmable thermostats and smoke detectors. Co-founded by former Apple engineers Tony Fadell and Matt Rogers in 2010.On January 14, 2014, Google acquired X for US$3.2 billion and left X to use its own brand.What is X ?
Ans: Nest Labs
3.Nesus 5 : LG
   Nexus 7 : Asus
   Nexus 10 : ?
4.Identify (hint : Something that made millions of people to change their passwords on the sites)
Ans:Heartbleed Bug
5.The initial release of this OS was called "Kaajanlampi" , and the next update was called "Laadunjärvi" ,and the latest update is called "Saapunki". Which is the OS i'm talking about ?
Ans:Sailfish OS
6. X is an antivirus software developed by a domestic IT firm Innovazion , the antivirus is named after a famous Indian personality . Name the antivirus
Ans:Namo Antivirus ( PM. Narenda Modi)
7.Identify the person and the company he founded
Ans: Lee Byung-chul, founder of Samsung
8.Who is the current CEO of Micromax ?
Ans:Vineet Taneja
9. X is a product from Apple. Ken Segall was an employee at an L.A. ad agency handling Apple's account who came up with the name "X" and pitched it to Steve Jobs. Steve wanted the product to be called "MacMan", but eventually warmed to Ken's suggestion. X was first introduced in blue colour . What is X ?
10.First logo of ?


Saturday, June 21, 2014

IT Quiz 136

1.IPS  is a screen technology used for liquid crystal displays (LCDs). It was designed to solve the main limitations of the twisted nematic field effect (TN) matrix LCDs in the late 1980s, such as relatively high response time, strong viewing angle dependence and low-quality color reproduction.What does IPS stands for ?
Ans:In-Plane Switching
2.Identify the logo
Ans: Apple iBookstore
3.X is a  display technology which is designed to mimic the appearance of ordinary ink on paper. Unlike conventional backlit flat panel displays which emit light, X displays reflect light like ordinary paper, theoretically making it more comfortable to read, and giving the surface a wider viewing angle compared to conventional displays.It was first developed in the 1970s by Nick Sheridon at Xerox's Palo Alto Research Center.What is X ?
Ans:Electronic Paper
4.Identify the company (Hint: Founder - Joseph Jacobson)

Ans:E-Ink Corporation
5.X is an American technology company headquartered in San Francisco, California. The company is known for its Wi-Fi video streaming cameras,  that allow people to view live feeds through X's cloud-based service. On June 20, 2014, it was announced that Google's Nest Labs bought X for $555 million USD. What is X ?
6.Who is the current CEO of Myspace ?
Ans: Tim Vanderhook
7.Identify the person
 Ans:Vishal Sikka (Infosys CEO)
8.Identify the logo :P
Ans:Candy Crush ( And you obviously know it )
9.X is an American video game developer and publisher, based in Seattle, Washington, United States, and it is a subsidiary of Electronic Arts. It was founded in 2000 by John Vechey, Brian Fiete and Jason Kapalka. One of its famous games is Plants Vs Zombies. Identify X ?
Ans:Popcap Games

10.Identify the logo