Friday, August 2, 2013

TCS IT Wiz 2013 Ahmedabad Prelims

Hi Friends here we are presenting the TCS IT Wiz 2013 Ahmedabad Prelims Questions.We have our sincere thanks and wishes to Sakansh Mittal, participant of  TCS IT Wiz 2013 Ahmedabad who provided us the questions.

1.Department of electronics developed a web based system called PPS.Who launched it this year ?
Ans:Kapil Sibal
2.ETS (Educational Testing Services) the world's largest private non profit educational testing and assessment organization has recently launched the first mobile app for one of its flagship exams. Which exam is this that could get you admissions in the USand other English Speaking nations?
Ans:GRE
3.Which French IT MNC was in the news in 2011 due to the CEO's decision to eliminate internal emails across the organization? They were also in the news during the 2012 London Olympics.
Ans:Atos Origin 
4."Just spent amazing time with Colbert?" Is he sane? " which former American president's tweet?
Ans:Bill Clinton
5.This is a type of internet bot that aims to vote automatically in online polls, often in a mailicious manner in order to impact the result of a poll. What are they called ?
Ans:Votebot
6.MobiCash Easy is mobile wallet offered by which major bank in India?
Ans:SBI
7.On ebay census of most online shoppings.Which city topped? 
Ans:New Delhi
8. Identify
Ans:Segway
9.In November 2012, which company along with Alaska Airlines Flight Quest, launched an open data challenge to the world's best data gurus to delve into two months worth of Flight Stats, flight data, and come up with algorithms that could predict airplane arrival time more precisely
Ans:General Electric
10.It is named after former American NBA player Larry Bird. What is being spoken about ?
Ans:Twitter logo
11.What is the full form of DRM in Digital World
Ans:Digital Rights Management
12.Identify
Ans:Google Maps(Treasure Mode)
 13.Still used to this day, it was devised and created in the early 1870s by Christopher Latham Sholes, a newspaper editor and printer who lived in Milwaukee.What ?
Ans:Qwerty
14.It is the smallest controllable element of a picture represented on the screen. The word is portmanteau of picture and element. What is being spoken about ?
Ans: Pixel
15.What is the full form of ENIAC ?
Ans: Electronic Numerical Integrator and Computer
16.Identify the logo
Ans:Uncyclopedia
17.it is defined as a finite list of well-defined instructions for calculating a function. It is applicable in both computer science and mathematics.What is being spoken about ?
Ans:Algorithm
18.What is being blanked here

Ans:Instagram
19.Full Form of SSD ?
Ans:Solid State Drive
20.Identify
Ans:IBM Smarter Planet


7 comments:

  1. Mumbai Prelims are on 20 October,Quite anxious as i am in 9th std!!

    ReplyDelete
  2. Ahmedabad and not Hyderabad. :)

    Quote:"We have our sincere thanks and wishes to Sakansh Mittal, participant of TCS IT Wiz 2013 Hyderabad"

    ReplyDelete