Wednesday, August 31, 2016

TCS IT Wiz 2016 Ahmedabad Prelims

Hi friends , here we are presenting the TCS IT Wiz 2016 Ahmedabad prelims . We have our sincere thanks and wishes to Maharsh Shah, runner-up of TCS IT Wiz 2016 Ahmedabad Edition

1.Which wallet service based on Ahmedabad started by Pramod Saxena is the first non-bank wallet approved by RBI ?
Ans:Oxigen Wallet
2.T9 is a typing technique used in old phones.What is the full form of T9 ?
Ans:Text on 9 Keys
3.He is the father of http , identify him
Ans:Ted Nelson
4.X is a South Korean memory semiconductor supplier of dynamic random access memory (DRAM) chips and flash memory was founded as Hyundai Electronic Industrial Co., Ltd. in 1983 and known as Hyundai Electronics.What is X ?
Ans:SK Hynix
5.This online store was started as 'Fabmall' by V S Sudhakar. Shahrukh Khan is an endorser.Which store ?
6.Identify the logo
Ans:Tesla Motors
7.Who made the Amoeba OS [Hint: He is also the creator of Minix]
Ans:Andrew S Tannenbaum
8.This logo is also called the cute logo.It is designed after Homer Simpson and it is also created after the creator and a programming language. Which logo ?
9.Which company acquired Jaybird, an Utah based earphones manufacturer ?
10.This is a file extension mainly used in web browsers.It was created by Compuserve in 1983.Which format ?
Ans:GIF Format
11.Which company introduced the 'Pinch to Zoom' feature to smartphones ?
12.X is a company which started by Nolan Bushnell and was named after a game called 'Go'.What is X ?
13.Which company's name means 'Three Oceans'. Because they want to spread their products across Pacific, Atlantic and Indian ocean?
14.Identify the company

15.This Google doodle signifies what ?
Ans:This is the Google Doodle in Morse code
16.Who informally launched an initiative called 'Music Foundry' which allows users to upload their own music ?
17.Which term was coined by Ben Hammersly which is a a portmanteau of "iPod" (a brand of media player) and "broadcast."
18.Visicalc is the first form of this software, it was a killer app for the Apple computers.What software was this ?
19.The following is an image of debit card used to handle bitcoins.What are they called ?

20.Identify him
Ans:Mike Lazaridis (Founder of RIM)