Saturday, September 8, 2012

TCS IT Wiz 2012 Bhubaneswar Finals

Hi guys. Here are the Videos of the TCS IT Wiz 2012 Bhubaneswar Finals

TCS IT WIZ 2012 Bhubaneswar Part 1

Hi friends,Here are some questions from the TCS IT Wiz 2012 Bhubaneswar Finals. The questions were provided by Ayush Sinha on Facebook

Angry Nerds

1.It has made its way to the dictionary recently. Mix of the words Farming and phishing.
2.Logo of ?
3.GUI and primary visual theme of Apple Inc.'s Mac OS X operating system. It is based around the theme of water, as its name suggests. Its goal is to "incorporate color, depth, translucence, and complex textures into a visually appealing interface"
4.Previous logo(something related to that), was A & G. Selected the new logo that would have longevity, sensible etc.
5.IBM recently banned X in its offices. The reason was because X shipped everything like data secrets, plans to Maiden. They feared that Apple HQ might know about their plans through the Maiden(place) storing all the data. What is X?
6.In internet terminology, what is chokepacket?
Ans:  ?


1.Greek goddess of Sound + Columbia Pictures + something else
2.Owner of one of the largest online retail stores + Blue origin systems
Ans:Jeff Bezos
3.One of Europe’s largest telecom companies + logo is known as “Piper”
Ans:British Telecom
4.Designers of the Olympic Torch+Something else


1.A question on Big Ben. TCS recently created a watch in Mumbai which resembles the design of a monumental place in the world.
Ans:Big Ben
2.Headed TCS in 1969(buzzer)
Ans:F C Kohli
3.Became the youngest CEO at some point of time..
Ans:N Chandrasekaran


1.iPhone + Zynga + a video on some zynga thing
2.Windows ph 7 + skype + ONF + video of Sabeer Bhatia
3.Psion + Accenture + Maria Sharapova + Nokia Lumia Jingle video


1.It is a set of social conventions that a user must follow..(buzz)
2.Which Indian pioneer wanted to make “better sound…(buzz)
3.A trialware or demoware..(buzz)
Ans:Shareware is a network from whom ?

Thursday, September 6, 2012

TCS IT Wiz 2012 Bhubaneswar Prelims

 Hi friends, Here we are presenting the TCS IT WIZ 2012 Bhubaneswar Prelim Questions.The questions were provided by Dwiti Krushna Das thanks dude.

1.1 Byte = how many bits ?
Ans:8 bits
2.What in this world uses MPEG-2 and MPEG-4 digital compression technology and is transmitted using INSAT 4A at 83 degrees E ?
Ans:TATA Sky
3.What is the fullform of COBOL ?
Ans:COmmon Business Oriented Language
4.Grace Murray Hooper wrote the first_____ in 1952? (opt:Bug,Compiler,BIOS)
5.What is Google's headquarters nicknamed ?
6.For which device did Apple make it's Newton OS for?
Ans:Newton PDA
7.Identify him
Ans:Vinod Dham
8.Connect SPSS , LEXMARK , Pwc and the sale of Thinkpad in 2005.
9.What was created by Eduaro Saverin ,Chris Huges , Dustin Muzkovitz and other guy?

11.X was officially launched on MTV on May 12, 2005.The detailed launch and game information divulged later that month at the Electronic Entertainment Expo.What is X ?
Ans:Xbox 360
12.Which former Google executive was hired by Yahoo to take up their Chief Executive Officer Post?
Ans:Marissa Mayer
13.Identify this game

Ans:Cut The Rope
14.Which brand in this world created the Whispernet for its trademark device?
15.Chrome :: Google :::::  Firefox  :: _________ ?
16.Identify the company
Ans:SONY(Vaio TV Ad)
17.Which company acquired Conner Peripherals,Maxtor and EVault?
18.Identify this entity.

19.Who has developed AISHA a competitor for SIRI in the market?
20.Which company makes these(name was erased)

TCS IT Wiz 2012 Pune Finals

Hi Guys , here are the TCS IT Wiz 2012 Pune Finals Videos.

  TCS IT Wiz 2012 Pune Finals Part 1
  TCS IT Wiz 2012 Pune Finals Part 2

Wednesday, September 5, 2012

TCS IT Wiz 2012 Pune Prelims

Hi friends, Here we are presenting the TCS IT WIZ 2012 Pune Prelim Questions.The questions were provided by the TCS IT Wiz 2012 Pune Winner Gayanendra Mishra on Facebook

1.Developed in the 1970s by Cleve Moler at MathWorks.Is a revolution in the education industry
2.What is the full form of IBIBO?
Ans:iBuild iBond
3.Compatibility and Quality was its motto and it derived its name from it.What?
5.Matthew Charles "Matt" Mullenweg created a website that helps others create other blogs.What did he create ? 
6.It was started as a Card Making company in 1889.Which company?
7.Who is the CEO of IBM ?
Ans:Virginnia Rometty
8.Headquarters of which company ?
9.Who is known as the father of Pentium Chips ?
Ans:Vinod Dham
10.Expand XIF
Ans:Xerox Image Format
11.What does he create ?
Ans:TCP/IP(Bob Khan)
12.From Latin icon, from Ancient Greek εἰκών "likeness, image, portrait". Eastern Orthodox Church sense is attested from 1833. Computing sense first recorded in 1982.Now a common part of the computer lingo.(pick gave a give away clue:can be seen as tiny images on computers).
13.With which indain mobile maker did intel make xolo ?
14.What did they create ?
15. A X is a type of digital media consisting of an episodic series of audio, video, PDF, or ePub files subscribed to and downloaded through web syndication or streamed online to a computer or mobile device. Identify X ?
16.Identify the author
Ans:Andrew Tanenbaum
17. Discontiuned on December 15,2011 to make way for Google Plus.Identify the service
Ans:Google Buzz
18.Had to leave yahoo as it was found that he did not really have a degree and his degree was fake.Identify the person ?
Ans:Scott Thompson
19.Bob Young and Marc Ewing started what in 1993 which has made signicant contributions in the world of linux?