Monday, December 16, 2013

TCS IT Wiz 2013 National Semi Final 1

1.Back in 2005 , one lucky PC Pitstop customer won $1,000 by simply reading their End-User License Agreement (EULA) . How ?
Ans:There was a line in the agreement saying
"If you call at this number , we'll give you $1,000"
2.Which famous person is behind Space Exploration Technology Corporation
Ans:Elon Musk (SpaceX)
3.It derives from Middle French  word means "[something that has been] melted; a casting".The term refers to the process of casting metal type at a type foundry.What is the term ?
Ans:Font
4.AC-3 , EAC3 ,  Stereo AC and AAC+  are developed by which company ?
Ans: Dolby Digital
5.Whose ad was this

Ans:Flipkart's April Fool Prank
6.Connect
Ans:Reddit
7.Connect

Ans:The Evolution of Radio Corporation of America (RCA)
8.Identify
Ans:First Ethernet Transmission
9.Connect
Ans:Hackathon
10.Identify

Ans:How Wikipedia started by first entry of Jimmy Wales
11. Identify the concept

Ans:Google Glass
12.This is Cow Catcher , Who developed this in early 1800s
Ans:Charles Babbage
13.In 1626 , Christoph Scheiner released 'ROSA URSINA SIVA SOL' . It was about the rotation of the Sun . It give raise to a description of a word/phrase.What is the word ?
Ans:Infographics
14.What popular term comes from this TV show . hint: Rebuilding of the body of someone who was nearly dead
Ans:Bionic Man
15.Why are them in news ?
Ans: It is the main platform providers for Edward Snowden
16.Why is these becoming popular in the world of sports ?


Ans:It is something that you put into your mouth as a mouth guard . These are built in sensors which says there are any internal injuries to the person
17.
Ans: They are working on an Internet Search Engine and it is named after Sputnik (Google's doodle on Sputnik is given)
18.It is from Shepardson  , and it starts "Dear Steve"

Ans:Contract between Apple and Shepardson to build the first OS for Apple
19.Identify

Ans: It was known as Victorian Internet in past , the answer is Telegraph
20.Identify
Ans: Los Santos ( Map/City in GTA V)

Monday, December 2, 2013

IT Quiz 129

1.Identify this person
Ans:Robert Cailliau
2.Plankalk├╝l  is a programming language designed for engineering purposes by X between 1943 and 1945. It was the first high-level non-von Neumann programming language to be designed for a computer. Name X
Ans:Konrad Zuse
3.Flutter is a gesture recognition technology startup based in San Francisco, California, United States (US). Founded by Navneet Dalal and Mehul Nariyawala, the company received early-stage funding from Y Combinator and was acquired by which company in 2013 ?
Ans:Google
4.Identify this logo
Ans:Wikiversity
5.Expand GFDL ?
Ans:Gnu Free Documentation License
6.First version is Yarrow , Latest version is Schr├Âdinger's Cat , And upcoming version is Heisenbug.What ?
Ans:Fedora
7. Grabbon.com , esportsbuy.com , Shopo.in are all subsidiaries of ?
Ans:Snapdeal
8.Identify this person
Ans:Gurdeep Singh Pall