Sunday, April 29, 2012

TCS IT Wiz 2012 UAE Prelims

Hi friends, Here we are presenting the TCS IT WIZ 2012 UAE Prelim Questions.
We have our sincere thanks & wishes for the participant of TCS IT WIZ 2012 Dubai , ADARSH SINHA, who provided us the question.

1.Founder of the company's name is in the name of the company
Ans:Michael Dell
2.Identify this(the name was not given)
Ans:Apple's First Computer
3. What is Xbox 360's Motion Sensing Technology called ?
4. In Gaming, there are 3 levels, E,T,M. What are they?
 Ans:Everyone, Teen, Mature
Ans:Headquarters of Pixar
6. Identify her.She is the female ceo of IBM who took over on Jan 1, 2012
Ans:Virgina Romettry
7. This was previously called "Odeo" and turned into Obviouscorp.What is it ?
8. This is a big company from Netherlands.Anton and Gerard founded this company in Amsterdam.They produces the Small Lamps.Which company?
9.This man invented a system that reshaped tabulation of statistical data.Who is that ?(some more about him)
Ans: Herman Hollerith
10. In M-Business, what does 'M' stand for?
11.What does TFT stands for ?
Ans:Thin Filament Transistor
12.Rovio mobiles created which game? (some extra info was given)
Ans:Angry Birds
13.Dynamic Adaptive Total Area Coverage was the name of which popular device?
Ans:Mobile Phone

Other Questions Will Be Updated Soon ....  Stay Tuned For Updated

Thursday, April 26, 2012


                                ANSWER UPDATED ON 3/5/2012

1.Who is quoted as saying “I think I was named equally for 'X' the peanut cartoon character,” noting that this makes him half “Nobel-prize-winning chemist” and half “blanket-carrying cartoon character”?
A.Linus Torvalds
2.Which IT CEO shared an office with Jeffrey Immelt while they were at procter & Gamble and is today an important face at Microsoft?
A.Steve Ballmer
3.Which OS is sponsered by Canonical Ltd?
4.Which is the most widely used Email encryption software in the world?
A.Pretty Good Privacy
5.Expand BASIC?
A.Beginner's all purpose symbolic instruction code
6.________ has launched the worlds first ever WORM SD cards (un-erasable contents once written) aimed at industries where unalterable content is vital,such as police investigations,court testimony,electronis voting,etc.Identify?
7.Which company filed a 1 billion dollar lawsuit against Google for filtering the copyrighted contents in Youtube?
8.VPro is a microprosser platform from which company?
9.Which term was coined by Ralph Vaerst and first used by Dan Hoefler?
A.Silicon Valley
10.what is the name given to software applications that run automated tasks over the Internet?
11.Alan J Perlis is the first recipient of which award in the world of computing?
A.Turing Award

Tuesday, April 24, 2012


                                 ANSWER UPDATED ON 3/5/2012
1.X was created by George Eastman in 1892 and Headquarted at Rochester,New York , U.S.Identify X ?
2.X is an American audio electronics company currently owned by Harman International. It was founded in 1946 by James Bullough Lansing.What is X ?
3.It is a search engine designed in respect of the culture of muslims.It was launched in 1 September 2009.What is it ?
4.X is an Indian electronis commerce company headquartered in Banglore,India. Established in 2007, it is the largest online bookstore in India.Sachin Bansal
Binny Bansal.ID X ?
5.X is a satellite mapping tool similar to Google Earth and Wikimapia. It was developed by ISRO. It offers resolution up to 5.8 meters for Indian Region.on August 12, 2009.ID X ?
6.X is one of the first composting window managers for the X Window System that uses 3D graphics hardware to create fast composting desktop effects for window management. IT was developed by David Reveman, Sam Spilsbury, Danny Baumann, Dennis Kasprzyk in 2006.What is X ?
7.Expand ASIMO ?
Ans:Advanced Step In Inovative Mobility
8.This company was established in 1981 as "MIRC Electronics''.Which is that company ?

Wednesday, April 18, 2012

TechnoQuiz Mega Quiz Prelims

 Some questions from Technoquizz Quiz Portal Mega Quiz Prelim

1.Expand MLAPI ?
Ans:MultiLingual Application Programming Interface
2. Bruce Bastian and Dr. Alan Ashton started this company as Satellite Software International. It released a word processor with name X. Later the company’s name was changed of X corp. It succeeded in giving a firm competition to Word Star. Later it had developed competition to Word Star. Later it had developed compatibility problems with windows, so lost it charm. For Ex: Alt+F4 meant bold text in X but it meant closing the application in windows. It was later purchased by Novell in June 1994 and later fell into hands of Corel in January 1996. ID X.
Ans:Word Perfect
3.Who Developed “Graffiti”, the hand-writing recognition system?(Any One)
Ans: Jeff Hwakins(some others also)
4.Identify the person
Ans:Ray Noorda

5.Who is the Father of RFID
Ans:Charles walton
6.Micromikko range of PC’s were once manufactured by this company Eventually they sold their PC selection to Fujitsu in 1980’s- ID the company.
7.Identify ?

Ans:Cray 1
8.Name all the founders of Facebook.
Ans: Mark Zhukerberg , Dustin Muzkovitz , Chris Huges , Eduardo Saverin 
9.Who quoted “I Would Trade all my technology for an afternoon with Socrates”
Ans:Steve Jobs
10.Identify him ?
Ans: Noah Glass
11.Identify her ?
Ans:Jane Silber
12.This technology started as cable replacement technology. Beside other uses, it also used to power door bells. It has been named after a Viking King. What is it?
13.The Graphics Processor for Playstation 3 is codenamed?
14.Identify him ?
 Ans:Ivan Seidenberg
15.identify the logo ?
Ans : Dolphin Web Browser
16.Identify the person?

Ans:Vannevar Bush
17.Identify ?
18.Which is IBM's fastest computer ?
19.Identify him ?
Ans:Reid Hoffman
20.Identify ?

Ans:PDP 1

Saturday, April 7, 2012


                                ANSWER UPDATED ON 14/4/2012
1.X was created by Jerry Page and David Shin.It is an incubation ground for future Yahoo! technologies currently in their beta testing phase.What is X ?
Ans:Yahoo Next
2.X was initially founded as an audio equipment manufacturer, the company entered the computer peripheral market in 1981 with an EEPROM writer. The name X is derived from one of company's first products, a printer buffer and the name for the American Bison.Identify X ?
Ans:Buffalo Inc
3.When Sun announced that Java SE and Java ME would be released under a free software license , they released the X graphics under the free BSD license at the same time.What is X ?
4.It was formerly known as .Mac and iTools .Originally launched on January 5, 2000 , a free collection of Internet-based services for users of Mac OS 9 . What is it ?
5.Developed by a guy named Martin Dougiamas .A free and open-source e-learning software platform.What is it ?
6.X was initially released as a video streaming plugin .X provides a retained mode graphics system similar to Windows Presentation Foundation, and integrates multimedia, graphics, animations and interactivity into a single runtime environment.On November 18, 2009, at the Professional Developer’s Conference in Los Angeles, Microsoft Corp. unveiled its version 4 . What is X ?
Ans: Microsoft Silverlight

Monday, April 2, 2012


                                          IDENTIFY THE PERSON