Thursday, August 8, 2013

TCS IT Wiz 2013 Bangalore Prelims

Hi Friends here we are presenting the TCS IT Wiz 2013 Bangalore Prelims Questions.We have our sincere thanks and wishes to Balaji MT, runner up of  TCS IT Wiz 2013 Bangalore who provided us the questions.

1.What did Alex Oloitiptip of Kenya have to do with TCS in Bangalore ?
Ans:He won the TCS 10K Marathon
2.Identify the logo
 Ans:Sina Weibo
3.What does SMTP stands for ?
Ans: Simple Mail Transfer Protocol
4.What is the full form of CERT ?
Ans: Computer Emergency Response Team
5.Identify this technology
Ans:RFID Credit Card
6.What was started by Matt Mullenweg and Mike Little ?
Ans:WordPress
7.What was initiated with "Me At The Zoo" ?
Ans:  Youtube (Me at the zoo is the first video uploaded on Youtube)
8.Whose April fool ad is this ?(Inflatable Laptop)
 Ans:Toshiba
9.Who is this ?
Ans:Sundar Pichai
10.ICONIA B1 is the newest low cost tablet to be launched in the market. Which company has launched it ?
Ans:Acer
11.'10,000 startups', a program to look  for innovative technology start ups across the country has been launched by which industry body?
Ans:Nasscom
12.In Internet culture, the X rule is a rule of thumb pertaining to participation in an internet community.Identify X
Ans:1% rule
13.'Flip Ahead' is a feature which was launched on Internet Explorer. In which version did it released ?
Ans:Internet Explorer 10
14.What does JPEG stands for ?
Ans: Joint Photographic Experts Group
15.What is so special about the IBM Simon which was launched in the year 1992?
Ans:First Smart Phone
16.NMDC and IndusInd will replace SIEMENS and which other company in the 50-Share NIFTY benchmark with effect from April First.
Ans:Wipro
17. X is a website and mobile app that uses social media analytics to rank its users according to online social influence via the "x Score", which is a numerical value between 1 and 100. In determining the user score, x measures the size of a user's social media network and correlates the content created to measure how other users interact with that content. What is X ?
Ans:Klout
18.Twitter has recently launched its own video capture service, which lets users take and post 6 second video films and embed them into their tweets. Name the app ?
Ans: Vine
19.It refers to uniquely identifiable objects (things) and their virtual representations in an internet-like structure. The term was first used by British technology pioneer Kevin Ashton in 1999. What term ?
Ans: Internet Of Things
20.Identify this device(hint:default tone of iPhone)
Ans:Marimba Jom

18 comments:

  1. The last question was never asked. The actual question was something to do with the defualt ring tone of apple devices. The answer was marimba

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks for the information .. Updated :)

      Delete
  2. The feature introduced in IE 10 was 'Flip Ahead" and not 'Flip'. Please make the change.

    ReplyDelete
  3. what prize was given to the winners?

    ReplyDelete
    Replies
    1. iPad Mini , Pendrives , and some other stuff

      Delete
    2. Harikiran and Me each recieved iPad 2, headphones, speakers, pen drive, lunch coupon and travel bag

      Delete
  4. cutoff was 12 and teams on stage got 12 and 11....winners got ipad mini 2nd place they got galaxy tab

    ReplyDelete
    Replies
    1. cut-off was 10 and the highest was 12. Winners actually got ipad2 not ipad mini.
      Source-My school won the quiz

      Delete
  5. iam giong to appaer in it quiz tcs lucknow can some help how to prepare

    ReplyDelete
  6. what can be the questions for the delhi one????

    ReplyDelete