Saturday, January 26, 2013

Kerala State IT Quiz 2013 Prelims

1.What is 'Arrandale' ?
Ans:Intel Processor
2.Who wrote the book "Mattoru Dot Com Sandyayil"
3.What is 'Cyber Squatting' ?
Ans:Cybersquatting is registering, trafficking in, or using a domain name with bad faith intent to profit from the goodwill of a trademark belonging to someone else.
4.In which category does '' belogs ?
Ans:Video site
5.What is the full formof EBT ?
Ans:Electronic Benefit Transfer
6.Expand EDGE
Ans:Enhanced Data rate for GSM Evolution
7.The International CES ?
Ans: is a major technology-related trade show held each January in the United States.Hosts preview of products and new product announcements
8.What is 'Siri' ?
Ans:Siri is an intelligent personal assistant and knowledge navigator which works as an application for Apple's iOS.
9.What was created by 'Pyra Labs' and later sold to other company ?
10.What is 'Passbook' according to iPhone ?
Ans:Passbook is an application in iOS that allows users to store coupons,boarding passes,event tickets,store cards,'generic' cards and other forms of Mobile Payment
11.DIASPORA is a nonprofit,user owned,distributed ___________ ?
Ans:Social Network
12.C-DAC headquarters is in __________ ?
13.Eka is a _____________ ?
Ans: Supercomputer
14.Computational Research Laboratory is a wholly owned subsidiary of _______?
Ans:TATA Sons
15.Share-alike is related to what ?
Ans:Share-alike is a copyright licensing term
16.Expand FOSS ?
Ans:Free and Open Source Software
17.What is 'Jelly Bean' ?
Ans:Android Version
18.When is world computer literacy day celebrated ?
Ans: December 2
19.What is 'Yandex' ?
Ans:Search Engine
20.Who developed 'Libre Office' ?
Ans:The Document Foundation

Friday, January 18, 2013

IT Quiz 104

                                         IDENTIFY THIS PERSON

Thursday, January 17, 2013

IT Quiz 103

1.Where are the `Vector Monkey' trophies given away?
Ans:At the annual Video Game Awards
2.What is the computing port 1214/tcp used for?
Ans: Kazaa
3.In the context of BitTorrent, all `peers' sharing a torrent are called... ?
Ans: Swarm
4.Who developed the Token-Ring LAN technology in the 1980s?
5.Which company, acquired by Yahoo! in 2002, was founded by UC Berkeley professor Eric Brewer and a graduate student Paul Gauthier ?
6.What was the flagship launch title for the Xbox when the console was released in 2001?
7.What is the name Intel has chosen for the chips previously code-named Silverthorne and Diamondville?
8.Whose cloud-based streaming service is called “Music Unlimited powered by Qriocity”?
9.Twitter's first ever celebrity Twitter auction, to generate funds for building a home and school for special needs kids in Haiti, is called…?
10.Who has launched India's first Hindi QWERTY keypad phone ‘Y-45'?