Sunday, August 12, 2012

TCS IT Wiz 2012 Kolkata Prelims

Hi friends, here we are presenting the TCS IT Wiz 2012 Kolkata  Prelims Questions.We have our sincere prayers & wishes to the Kolkata Finalist Akshay Agarwal who provided us the questions.

1.What was created by Brendan Eich ?
2.What are the two words make "Intel"
Ans:Integrated Electronics
3.What was created by Tim Westergreen ?
Ans:Pandora Radio
4.Identify him?
Ans:Mike Lazaridis
5.Identify him?
Ans:Pranav Mistry
6.Which company created Playbook tablets ?
Ans:Research In Motion
7.Which company owns asked in the Hyd prelims also)
8.1 Zettabyte = How many bytes
9.Identify this ?
10.According to a robot.. Expand ACER ?
Ans:Advancement Combat Engineer Robot
11.Which company has services like N-Guru ?
12.Identify this Game(the name was erased there)
Ans:Diablo 3
13.What did Herman Hollerith created ?
Ans:Punched Card Tabulator
14.Expand ".mam" extension ?
Ans:Microsoft Access Macro
Ans:Wikipedia(for iOS)
16.What was developed by Sun Microsystems for iPhone 4
17. What is used to separate directory names ?
Ans:Backslash (" \ ")
18.Which group owns "Computational Research Laboratories"?
Ans:TATA Group
19.Gauntlet 3 was a game which had the following characters– Pirates, Nerds, Punk, Rockers,X. A major modern “entity” in the world of technology is X. Identify. 
20.Connect: Napster, Plaxo, Facebook, Spotify, Votizen, Airtime. 
Ans:Sean Parker

1 comment:

  1. thank you man.............
    please keeping visiting this site if you want to win tcs it wiz next year.......