Monday, October 13, 2014

TCS IT Wiz 2014 Lucknow Prelims

Hi Friends here we are presenting the TCS IT Wiz 2014 Lucknow Prelims Questions.We have our sincere thanks and wishes to Sanchit Bansal ,  winner of  TCS IT Wiz 2014 Lucknow for providing us the questions.

1.This is a global set of conferences owned by the private non-profit Sapling Foundation, under the slogan: "Ideas Worth Spreading" ?
Ans:TED
2.Identify this logo
Ans:Saavn
3.Identify this game
Ans:Plants vs Zombies
4.Who wrote this book ?
Ans:Ankit Fadia
5.We have heard about T9 predictive text technology . What does T9 stands for ?
Ans:Text on 9 keys
6.What is twitter's 6 second service ?
Ans:Vine
7.Which company's logo had a William Wordsworth's poem in it ?
Ans:Apple
8.He was the face of time man of year in 1997 , he believes in India and believes its the reason the Intel employees are mostly Indian .Who ?
Ans:Andy Grove
9.Which innovative company was acquired by Ibibo ?
Ans:Redbus.in
10.Who sponsers Singapore marathon ?
Ans:TCS
11.What function of phone is " Telephonobia " regarding ?
Ans:Fear of making or receiving phone calls
12.We steal secrets : the story of ______ by Alex Gibney is about which press organization ?
Ans:Wikileaks
13.Which is the greatest Fruit slicing game ?
Ans:Fruit Ninja
14.The year 2013 was the year of ______ " . _____ is the portmanteau of phone and tablet .
Ans:Phablet
15.Expand JPEG
Ans:Joint Phographic Experts Group
16.How do we better know Service Games ?
Ans:Sega
17.This web based firm from Lucknow is making exciting sites . Its name is from a person who loves or is enthusiastic about advanced technology.Which company ?
Ans:Technophile
18.This is a service from ?
Ans:Instagram
19.What did they found ?

Ans:Snapdeal
20.Whhat is the smallest element on a monitor called ?
Ans:Pixel

5 comments:

  1. Hi Friends here we are presenting the TCS IT Wiz 2014 Lucknow Prelims Questions.We have our sincere thanks and wishes to Sanchit Bansal , TCS

    ReplyDelete
  2. This blog is really very useful for those who preparing for IT,Computer & technology quizzes. This will help them a lot .
    IT company in Lucknow

    ReplyDelete
  3. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  4. Nice and informational Question and Answers in your blog.It will be help lots of Peoples to gain knowledge and prepare them for Quiz and Competition.
    top it company in Lucknow

    ReplyDelete
  5. Thanks for sharing this information,this is really nice keep share more in future thank you...
    Website development company Bangalore | Web development company Bangalore

    ReplyDelete