Friday, October 11, 2013

TCS IT Wiz 2013 Lucknow Prelims

Hi Friends here we are presenting the TCS IT Wiz 2013 Lucknow Prelims Questions.We have our sincere thanks and wishes to Varun Singh and Lovish Pandey, Winners of TCS IT Wiz 2013 Lucknow who  provided us the questions.

1.Business Warehouse, Business Objects software, Sybase mobile products and in memory computing appliance HANA are all products of which company ?
Ans:SAP
2.Identify this logo
Ans:Godaddy
3.Connect Imangi Studios , Brave and OZ
Ans:Templerun
4.Which virus also known as max++ or sirefef is a Trojan horse that affects Microsoft windows operating system ?(Hint: Also known as ZAB)
Ans:Zero Access
5.Which motion sensing input device by Microsoft was codenamed in development as Project Natal ?
Ans:Kinect
6.Identify this person

Ans:Ken Olsen
7.Google Glass is a wearable computer with an OHMD that is developed by Google. What is OHMD ?
Ans:Optical Head Mounted Display
8.On July 31, 2012 Bollywood Actress Kalki Koechlin launched which online shopping sites “Star N Style” feature ?
Ans:Myntra
9.Founded in 1982 by Gary Hendrix with a National Science Foundation grant, this was originally focused on artificial intelligence related projects. Which antivirus maker is this ?
Ans:Symantec
10.Intially Developed by Macromedia and then acquired by X, Flex was donated by X to the Apache Software Foundation in 2011. Who is X ?
Ans:Adobe
11.In cryptography , CA is an entity that issues digital certificates. What is the full form of CA ?
Ans:Certificate Authority
12.Identify this logo
Ans:Wikimapia
13.X is a microconsole running its own version of the Android operating system, developed by Boxer8. Julie Uhrman founded the project in 2012. Name X
Ans:Ouya
14.X is an Indian direct-broadcast satellite service provider. It uses MPEG-2 digital compression technology, transmitting using NSS-6 Satellite at 95.0. ( Some information was given but it was a giveaway when giri announced that connect it with Shahrukh khan)
Ans:Dish TV
15.Identify the website
Ans:Instaram
16.X and SETI are Developing a Space Cash System called X Galactic. The new initiative seeks to help lay the financial groundwork for the rapidly evolving field of commercial spaceflight. Identify X
Ans:Paypal
17.He was an American Entrepreneur, marketer, inventor, founder and chairman who died on October 5 2011.Name the person.
Ans:Steve Jobs
18.Frank Beck and Bent Stumpe, engineers from CERN, developed a transparent ________ in the early 1970s and it was manufactured by CERN and put to use in 1973.This_________ was based on Bent Stumpe's work at a television factory in the early 1960s. Fill the blank
Ans:Touchscreen
19.What was developed under the codename Boot to Gecko
Ans:Firefox OS


6 comments:

  1. Logix Blossom Greens the premium residential venture crafted by Logix Group is making its huge presence in the real estate sphere.

    ReplyDelete
  2. Nice blog and information in your blog Hire Top rated custom mobile app development a best and affordable prices.

    ReplyDelete