Thursday, September 6, 2012

TCS IT Wiz 2012 Bhubaneswar Prelims

 Hi friends, Here we are presenting the TCS IT WIZ 2012 Bhubaneswar Prelim Questions.The questions were provided by Dwiti Krushna Das thanks dude.

1.1 Byte = how many bits ?
Ans:8 bits
2.What in this world uses MPEG-2 and MPEG-4 digital compression technology and is transmitted using INSAT 4A at 83 degrees E ?
Ans:TATA Sky
3.What is the fullform of COBOL ?
Ans:COmmon Business Oriented Language
4.Grace Murray Hooper wrote the first_____ in 1952? (opt:Bug,Compiler,BIOS)
5.What is Google's headquarters nicknamed ?
6.For which device did Apple make it's Newton OS for?
Ans:Newton PDA
7.Identify him
Ans:Vinod Dham
8.Connect SPSS , LEXMARK , Pwc and the sale of Thinkpad in 2005.
9.What was created by Eduaro Saverin ,Chris Huges , Dustin Muzkovitz and other guy?

11.X was officially launched on MTV on May 12, 2005.The detailed launch and game information divulged later that month at the Electronic Entertainment Expo.What is X ?
Ans:Xbox 360
12.Which former Google executive was hired by Yahoo to take up their Chief Executive Officer Post?
Ans:Marissa Mayer
13.Identify this game

Ans:Cut The Rope
14.Which brand in this world created the Whispernet for its trademark device?
15.Chrome :: Google :::::  Firefox  :: _________ ?
16.Identify the company
Ans:SONY(Vaio TV Ad)
17.Which company acquired Conner Peripherals,Maxtor and EVault?
18.Identify this entity.

19.Who has developed AISHA a competitor for SIRI in the market?
20.Which company makes these(name was erased)

No comments:

Post a Comment