Friday, September 2, 2016

TCS IT Wiz 2016 Bhubaneswar Prelims

Hi friends , here we are presenting the TCS IT Wiz 2016 Bhubaneswar prelims . We have our sincere thanks and wishes to Sampriti Panda, winner of TCS IT Wiz 2016 Bhubaneswar Edition

1.Which is the second city that is going to get free-wifi in it’s railway station after Mumbai?
Ans:Bhubaneswar
2.Which app was founded by Sean Rad in 2012, whose basic concept was swipe right for liking something, and swiping left to skip.
Ans:Tinder
3.Previously known as Leshi Internet Information & Technology, it is engaged in myriad of businesses, spanning from Internet TV, video production and distribution, smart gadgets and large-screen applications to e-commerce, eco-agriculture and Internet-linked electric cars,
Ans:LeEco
4.Identify the company

Ans:Lyft
5.The first-generation Zune device was created by X in close cooperation with Toshiba, which took the design of the Gigabeat S and redeveloped it under the name Toshiba 1089 as registered with the Federal Communications Commission (FCC) starting in 2006.What is X ?
Ans:Microsoft
6.X was a semiconductor technology corporation based in Markham, Ontario, Canada, that specialized in the development of graphics processing units and chipsets. Founded in 1985 as Array Technology Inc., the company listed publicly in 1993. Advanced Micro Devices (AMD) acquired X in 2006.Identify X
Ans:ATI
7.Buddy is a mobile wallet launched by which bank?
Ans:State Bank of India
8.A word that is referred to services offered by Dropbox, Evernote, etc. where they give it to you free for a while and then charge a premium
Ans:Freemium
9.Launched on October 1, 2003, its boards were originally used for posting pictures and discussing manga and anime, as the site was modeled on Japanese imageboards.
Ans:4chan
10.What project from Nintendo was codenamed Revolution ?
Ans:Nintendo Wii
11.The Murty Classical Library of India, which publishes classics of Indian literature, was established through a $5.2 million gift from X?
Ans:Rohan Murty(Son of Narayana Murthy)
12.Unified Payments Interface is an architecture and a set of standard APIs to facilitate the next generation online immediate payments. It has been created by which corporation?
Ans:National Payments Corporation of India (NPCI)
13.Identify this project/browser by Microsoft ?

Ans:Spartan
14.Which game ?
Ans:Donkey Kong
15.Which antivirus company has launched a browser called SafeZone?
Options:- Kaspersky, Avast, Mcafee
Ans:Avast
16.Which key does this ISO symbol refer to?
Ans:Escape Key
17.It is a multinational networking and telecommunications equipment and services company headquartered in Stockholm, Sweden. It’s logo consists of Three Horizontal Lines.Which company ?
Ans:Ericsson
18.What computer is related to this ?
Ans:Macintosh
19. <playstation controller case picture, “If this was jewelery, this is how you would protect it”>[the image was not available]
Ans:Playstation Controller
20.He has partnered up with a Dutch company, Spil games, to enter the mobile game scene. He is considered the father of modern video games
Ans:Nolan Bushnell



4 comments: