Monday, October 15, 2012

TCS IT Wiz 2012 Mumbai Prelims

Hi Friends here we are presenting the TCS IT Wiz 2012 Mumbai Prelims Questions. The questions were provided by Kartik Puri, finalist of TCS IT Wiz 2012 Mumbai,also the author of the blog www.techoblog.in

1.What was developed by Justin Frankel, Dmitry Boldyrev, and Shiva Ayyadurai and its popularity grew quickly, along with the developing trend of MP3 file sharing.
Ans:Winamp
2.Leopard, Snow Leopard, Lion are all versions of which famous OS?
Ans:Mac OS
3.Which famous utility was started by Drew Houston, the idea for which he conceived while at MIT?
Ans:Dropbox
4.Identify this person
Ans:Jimmy Wales
5.He has been heading Cisco since 1995 ?
Ans:John Chambers
6.Robohornet is used to measure the speed of which online component?
Ans:Browser
7.Which company's ad campaign is this ?
Ans:Myntra.com
8.Which famous software suite was originally created by StarOffice?
Ans:Openoffice
9.Sabeer Bhatia’s ‘SabseBolo’ acquired this company recently?
Ans:Jaxtr
10.Identify this logo

Ans:Snapdragon
11.Who succeeded Louis V Gerstner & was preceded by Virginia Rometty?
Ans:Sam Palmisano
12.Cruzer & Sansa are products by which company?
Ans:Sandisk
13.Identify this
Ans:Fifa 12
14.Series 40 is a mobile OS by which company?
Ans:Nokia
15.Identify him.He is the CEO of Redbus
Ans:Phanindra Sharma
16.Which company, well known in the field of gaming, in collaboration with New Line Cinema creates games based on movies (Recently on an alien franchise )?
Ans:SEGA
17.Which company was founded by John Bullough Lansing in 1946 ?
Ans: JBL
18.Which company has a tagline – ‘Connecting the World through games’?
Ans:Zynga
19.Identify the logo

Ans:USB
20.What is the fullform of 'AMOLED'
Ans:Active Matrix Organic Light Emitting Diode

No comments:

Post a Comment