Thursday, March 27, 2014

IT Quiz 130

1.Starting with a simple one . Identify the person
Ans: Satya Nadella (Microsoft CEO)
2.This was previously under development known as Normandy, Project N, the Asha on Linux project and MView.What is it ?
Ans:Nokia X
3.We have heard about APK files . What does APK stands for ?
Ans:Application Package File
4.It was codenamd 'Maguro' . 'Toro' for Verizon version and 'Toroplus' for sprint version . What is it ?
Ans:Galaxy Nexus
5.Identify the person
Ans:Jon Postel (Founder of ICANN)
6.X  by Google's Picasa was a free computer program that enabled users to send images across the Internet and publish them to their blogs. It was similar to an instant messaging program because it allowed users to send text, but X focused on digital photographs.X's service was canceled at the end of 2006, and users were instructed to try the Picasa 'Blog This' functionality for uploading pictures to their blogs.What is X ?
Ans: Hello by Google's Picasa
7.X is a web service that provides short aliases for redirection of long URLs. Kevin Gilbertson, a web developer, launched the service in January 2002 so that he would be able to link directly to newsgroup postings that frequently had long and cumbersome addresses.What is X ?
8.Identify this logo. It is a Data compression company acquired by Facebook
9.REGZA is a unified television brand owned and manufactured by Toshiba.REGZA name was eliminated in 2010 for the North American market citing switch in television production to Compal Electronics.REGZA is also used in Android-based smartphones that were developed by Fujitsu Toshiba Mobile Communications.What does REGZA stands for ?
Ans:Real Expression Guaranteed by Amazing Architecture
10.Identify the person
Ans:Dong Nguyen(Creator of Flappy Bird)

No comments:

Post a Comment