Saturday, January 26, 2013

Kerala State IT Quiz 2013 Prelims

1.What is 'Arrandale' ?
Ans:Intel Processor
2.Who wrote the book "Mattoru Dot Com Sandyayil"
3.What is 'Cyber Squatting' ?
Ans:Cybersquatting is registering, trafficking in, or using a domain name with bad faith intent to profit from the goodwill of a trademark belonging to someone else.
4.In which category does '' belogs ?
Ans:Video site
5.What is the full formof EBT ?
Ans:Electronic Benefit Transfer
6.Expand EDGE
Ans:Enhanced Data rate for GSM Evolution
7.The International CES ?
Ans: is a major technology-related trade show held each January in the United States.Hosts preview of products and new product announcements
8.What is 'Siri' ?
Ans:Siri is an intelligent personal assistant and knowledge navigator which works as an application for Apple's iOS.
9.What was created by 'Pyra Labs' and later sold to other company ?
10.What is 'Passbook' according to iPhone ?
Ans:Passbook is an application in iOS that allows users to store coupons,boarding passes,event tickets,store cards,'generic' cards and other forms of Mobile Payment
11.DIASPORA is a nonprofit,user owned,distributed ___________ ?
Ans:Social Network
12.C-DAC headquarters is in __________ ?
13.Eka is a _____________ ?
Ans: Supercomputer
14.Computational Research Laboratory is a wholly owned subsidiary of _______?
Ans:TATA Sons
15.Share-alike is related to what ?
Ans:Share-alike is a copyright licensing term
16.Expand FOSS ?
Ans:Free and Open Source Software
17.What is 'Jelly Bean' ?
Ans:Android Version
18.When is world computer literacy day celebrated ?
Ans: December 2
19.What is 'Yandex' ?
Ans:Search Engine
20.Who developed 'Libre Office' ?
Ans:The Document Foundation


  1. Gud quiz.!..i guess,cut off arnd 15?!

    1. Cut off was 13 for the HSS(11,12 clesses) level and 10 of the HS(8,9,10 classes) level

  2. Kerala is regularly organizing the events related to the technology and social activities. You can visit this place easily from Nashik during your tour. The place is giving you an exciting time spending with the nature and environment. One can visit this place during their tour of Kerala.