Monday, July 18, 2016

TCS IT Wiz 2016 Schedule


NoDate
CityVenueAddress
102-Aug-16
HyderabadBharatiya Vidya BhavanBharatiya Vidya Bhavan, King Koti Road, Basheer Bagh, Hyderabad.
204-Aug-16
BengaluruChowdiah Memorial HallChowdiah Memorial Hall,Gayatri Devi Park Extn. Vyalikaval(Near Sankey Tank),Bengaluru.
309-Aug-16
AhmedabadRabindranath Tagore HallRabindranath Tagore Hall, Opp. Museum, Near Paldi bus stand, Paldi, Ahmedabad.
418-Aug-16
ChennaiMusic AcademyMusic Academy, No. 168 TTK Road, Chennai
523-Aug-16
CoimbatorePSG College of Arts & Science AuditoriumPSG College of Arts & Science Auditorium Avinashi Rd,Civil Aerodrome Post,Peelamedu,Coimbatore.
626-Aug-16
BhubaneswarPAL HeightsPAL Heights,J/7,Jaydev Vihar Road,Bhubaneswar.
731-Aug-16
KolkataKALAMANDIR, Sangit Kala Mandir Trust AuditoriumSangit Kala Mandir Trust Auditorium,Shakespeare Sarani, Kolkata.
814-Sep-16
VizagKalabharathi AuditoriumKalabharathi Auditorium(Visakha Music and Dance Academy)Maddilapalem,Pitapuram Colony,Vizag.
916-Sep-16
IndoreUniversity AuditoriumUniversity Auditorium,Near IIPS, DAVV University Campus, Khandwa Road,Indore.
1027-Sep-16
NagpurDr Vasantrao Deshpande HallDr Vasantrao Deshpande Hall,Opp MLA Hostel,Civillines,Nagpur
1105-Oct-16
KochiGokulam Park Hotel & ConventionGokulam Park Hotel & Convention Center, Kaloor,Kochi
1223-Oct-16
MumbaiIndian Education SocietyIndian Education Society,Manik Sabagraha,Opp Lilavati Hospital, Bandra Reclamation, Mumbai
1304-Nov-16
LuknowIndira Gandhi PratishthanIndira Gandhi Pratishthan,Vibhuti Khand,Gomti Nagar,Lucknow
14TBC
PuneTBCTBC
15TBC
DelhiTBCTBC
1611-Dec-16
National FinalsTaj Lands EndTaj Lands End, Mumbai

To know More TCS IT Wiz

Sunday, November 15, 2015

TCS IT Wiz 2015 Lucknow Prelims

Hi friends , here we are presenting the TCS IT Wiz 2015 Lucknow prelims . We have our sincere thanks and wishes to Siddhant Singh, winner of TCS IT Wiz 2015 Lucknow Edition

1.255 AM studios launched this Android app for a famous cultural and heritage event in Lucknow. Identify the event.
Ans:Lucknow Litfest
2.Susan Bennet, Jon Briggs , Karen Jacobsen all under the names Samantha, Daniel and Karen are famous for what?
Ans:Apple Siri Voices
3.Which app was known as Picaboo and was developed by Evan Spiegel? [Hint : Chat engine]
Ans:Snapchat
4.Which browser, developed by Norway-based Telenor, was started in 1994 and shares its name with a dramatic art form performed by singers?
Ans:Opera
5.This is a foldable form of something we use quite frequently in our life. What is this?

Ans:Battery
6.Which children’s television channel hosts all its content on nick.com and was previously known as Pinwheel?
Ans:Nickelodeon
7. This is the headquarters of a company based in Hangzhou, China. Which company? [Hint: When seen from above, it seems to form the Chinese letters for A and B]
Ans:Alibaba
8.Which movie shows robots as sentient beings which come back in the 21st century to control humans?
Ans:The Matrix
9.Which movie, directed by David Fincher, starred the now-famous Jesse Eisenberg as Mark Zuckerberg and was about the development of Facebook?
Ans:The Social Network
10.'Jeh’ is a book by Bakhtiar J. Dadabhoy.About which founder of TCS , the book is about ?
Ans:J R D Tata
11.Identify this person. He is the co-founder of Napster
Ans:Sean Parker
12.We all know about Apple. What was Mango with respect to the world of mobiles?
Ans:Microsoft Windows Phone OS [Codename of the OS]
13.What is the missing name ?
Ans:Educomp
14.This is a very famous online store. By what name was it previously known?
Ans: EA Store
15.Identify this DIY Virtual Reality set-up
Ans:Google Cardboard

*Share the missing questions in the comments if possible*