Showing posts with label ahemadabad. Show all posts
Showing posts with label ahemadabad. Show all posts

Wednesday, August 31, 2016

TCS IT Wiz 2016 Ahmedabad Prelims

Hi friends , here we are presenting the TCS IT Wiz 2016 Ahmedabad prelims . We have our sincere thanks and wishes to Maharsh Shah, runner-up of TCS IT Wiz 2016 Ahmedabad Edition


1.Which wallet service based on Ahmedabad started by Pramod Saxena is the first non-bank wallet approved by RBI ?
Ans:Oxigen Wallet
2.T9 is a typing technique used in old phones.What is the full form of T9 ?
Ans:Text on 9 Keys
3.He is the father of http , identify him
Ans:Ted Nelson
4.X is a South Korean memory semiconductor supplier of dynamic random access memory (DRAM) chips and flash memory chips.it was founded as Hyundai Electronic Industrial Co., Ltd. in 1983 and known as Hyundai Electronics.What is X ?
Ans:SK Hynix
5.This online store was started as 'Fabmall' by V S Sudhakar. Shahrukh Khan is an endorser.Which store ?
Ans:Bigbasket.com
6.Identify the logo
Ans:Tesla Motors
7.Who made the Amoeba OS [Hint: He is also the creator of Minix]
Ans:Andrew S Tannenbaum
8.This logo is also called the cute logo.It is designed after Homer Simpson and it is also created after the creator and a programming language. Which logo ?
Ans:Tux
9.Which company acquired Jaybird, an Utah based earphones manufacturer ?
Ans:Logitech
10.This is a file extension mainly used in web browsers.It was created by Compuserve in 1983.Which format ?
Ans:GIF Format
11.Which company introduced the 'Pinch to Zoom' feature to smartphones ?
Ans:Apple
12.X is a company which started by Nolan Bushnell and was named after a game called 'Go'.What is X ?
Ans:Atari
13.Which company's name means 'Three Oceans'. Because they want to spread their products across Pacific, Atlantic and Indian ocean?
Ans:Sanyo
14.Identify the company

Ans:Myspace
15.This Google doodle signifies what ?
Ans:This is the Google Doodle in Morse code
16.Who informally launched an initiative called 'Music Foundry' which allows users to upload their own music ?
Ans:Youtube
17.Which term was coined by Ben Hammersly which is a a portmanteau of "iPod" (a brand of media player) and "broadcast."
Ans:Podcast
18.Visicalc is the first form of this software, it was a killer app for the Apple computers.What software was this ?
Ans:Spreadsheet
19.The following is an image of debit card used to handle bitcoins.What are they called ?

Ans:Cryptocurrency
20.Identify him
Ans:Mike Lazaridis (Founder of RIM)

Tuesday, August 6, 2013

TCS IT Wiz 2013 Ahmedabad Finals

                                   DATA CLOUDS
1.Identify the game
 Ans:Pong
2.X is a fork of the Debian project's codebase. X's first release was on 20 October 2004. What is X ?
Ans:Ubuntu
3.The codename of this was emerald sea,named after the given painting. What ?
Ans:Google +
4.This is bluebox. Created by whom ?
Ans:Steve Wozniak
5.His other big venture Blue Origin which wants to develop space hotels , amusement parks and colonies for 2 million or 3 million people orbiting the Earth.Who is the person ?
Ans:Jeff Bezos
6.Identify 
Ans: Christopher Latham Sholes

            BIG DATA VISUALIZATION
1.Connect these data points

Ans:AMD (Spansion was founded in 1993 as a joint venture between AMD and Japan's Fujitsu Ltd , Future is Fusion is there new tagline , Rory Read CEO of AMD , Edwin Turney co-founder of AMD)
2.Connect these
Ans:Asus (Founded on 2 April 1989 , Jerry Shen CEO of Asus , PhysX is a driver from Asus)
3.Identify the country
Ans:Cambodia (Natalia Luckyanova and Keith Shepherd founders of Imangi Studios , Imangi Studios creator of temple run , A temple in Cambodia)
4.Connect
Ans:Ebay (Kijiji subsidary of ebay , founded on 1995 , ebay proxy bidding , StubHub was acquired by eBay in January 2007)
5.Connect
Ans:LG (Netcast Entertainment Access is HDTV from LG , Lucky and Goldstar merged in 1958 , Zenith owned by LG , Optimus .. LG Optimus )
6.Connect
Ans: SEGA( Started in 1940 as Service Games , SErvice GAmes , Football Manager is published by Sega)


                                *other rounds will be updated soon*

 Watch the video on Youtube - Round 1      Round 2       Round 3

Friday, August 2, 2013

TCS IT Wiz 2013 Ahmedabad Prelims

Hi Friends here we are presenting the TCS IT Wiz 2013 Ahmedabad Prelims Questions.We have our sincere thanks and wishes to Sakansh Mittal, participant of  TCS IT Wiz 2013 Ahmedabad who provided us the questions.

1.Department of electronics developed a web based system called PPS.Who launched it this year ?
Ans:Kapil Sibal
2.ETS (Educational Testing Services) the world's largest private non profit educational testing and assessment organization has recently launched the first mobile app for one of its flagship exams. Which exam is this that could get you admissions in the USand other English Speaking nations?
Ans:GRE
3.Which French IT MNC was in the news in 2011 due to the CEO's decision to eliminate internal emails across the organization? They were also in the news during the 2012 London Olympics.
Ans:Atos Origin 
4."Just spent amazing time with Colbert?" Is he sane? " which former American president's tweet?
Ans:Bill Clinton
5.This is a type of internet bot that aims to vote automatically in online polls, often in a mailicious manner in order to impact the result of a poll. What are they called ?
Ans:Votebot
6.MobiCash Easy is mobile wallet offered by which major bank in India?
Ans:SBI
7.On ebay census of most online shoppings.Which city topped? 
Ans:New Delhi
8. Identify
Ans:Segway
9.In November 2012, which company along with Alaska Airlines Flight Quest, launched an open data challenge to the world's best data gurus to delve into two months worth of Flight Stats, flight data, and come up with algorithms that could predict airplane arrival time more precisely
Ans:General Electric
10.It is named after former American NBA player Larry Bird. What is being spoken about ?
Ans:Twitter logo
11.What is the full form of DRM in Digital World
Ans:Digital Rights Management
12.Identify
Ans:Google Maps(Treasure Mode)
 13.Still used to this day, it was devised and created in the early 1870s by Christopher Latham Sholes, a newspaper editor and printer who lived in Milwaukee.What ?
Ans:Qwerty
14.It is the smallest controllable element of a picture represented on the screen. The word is portmanteau of picture and element. What is being spoken about ?
Ans: Pixel
15.What is the full form of ENIAC ?
Ans: Electronic Numerical Integrator and Computer
16.Identify the logo
Ans:Uncyclopedia
17.it is defined as a finite list of well-defined instructions for calculating a function. It is applicable in both computer science and mathematics.What is being spoken about ?
Ans:Algorithm
18.What is being blanked here

Ans:Instagram
19.Full Form of SSD ?
Ans:Solid State Drive
20.Identify
Ans:IBM Smarter Planet


Sunday, August 12, 2012

TCS IT Wiz 2012 Ahemadabad Finals

               Here are the questions in the TCS IT Wiz 2012 Ahemadabad.

    TCS IT WIZ 2012 Ahemadabad Finals Questions 

   TCS IT Wiz 2012 Ahemadabad Finals Video                      

TCS IT Wiz 2012 Ahemadabad Prelims

Hi friends, here we are presenting the TCS IT Wiz 2012 Ahemadabad Prelims Questions.The questions were provided by Amit Bhadra , Sakansh Mittal , Mrudul Sankhere.Thanks all of you

1.This programming language was published by Nickulas Wirth ,it was named in honor of a French mathematician and philosopher.Which is that language ?
Ans:Pascal
2.This IT personality has a moon crater,an Information Technology Research Center at Minnesota,and a Rail Locomotive Engine named after him.Who?
Ans:Charles Babbage
3.Meg Whitman was the CEO of which company till 2008?
Ans:E-Bay
4.This is a company owned by whom?
Ans:Bill Gates
5.If Windows have Microsoft Office Suite then what is for Mac?
Ans:iWork
6.Identify
Ans:Punched Card
7.Which IT company has headquartered at Espoo?
Ans:Nokia
8.This software was first developed by students at Ecole Centrale Paris in 1996.What?
Ans:VLC
9.Shadow,Speedy,Bashful,Pokey are characters from which game?
Ans:PacMan
10.What is the codename of Androd 4.0?
Ans:IceCreamSandwich
11.Identify her ?

Ans:Lady Ada Lovelace
12.Amazon Kindle has which display technology used in it ?
Ans:E-Ink technology
13.Algorithm used by Google,that is Pagerank is named after whom ?
Ans:Larry Page
14.This is owned by ?
Ans:Electronic Arts
15.In 2G , 3G , 4G , what does 'G' stands for ?
Ans:Generation
16.'Flyte' is an online music store by whom ?
Ans:Flipkart
17.Identify
Ans:Educomp
18.'Thrive' is a series of tablets by ?
Ans:Toshiba
19.Expand ".swf"
Ans:ShockWave Flash
20.What does this two company jointly created ?
Ans:Compact Disk