Friday, August 28, 2015

TCS IT Wiz 2015 Coimbatore Prelims

Hi friends , here we are presenting the TCS IT Wiz 2015 Coimbatore prelims . We have our sincere thanks and wishes to Prakash R who shared us the questions.


1.Identify the logo
Ans:OLA
2.  ____________ is a multinationalheadquartered in Kyoto, Japan. It was founded as Kyoto Ceramic Company,Limited  in 1959 by Kazuo Inamori and renamed in 1982 ?
Ans:Kyocera
3._________ is a Sanskrit word which may take either a three-dimensional in games or virtual worlds, or a two-dimensional form as an icon in Internet forums and other online communities 
Ans:Avatar
4.Whistler is the codename for which Microsoft product ?
Ans:Windows XP
5.Logo of ?
Ans:Blackberry
6.Which professional social networking site shows the following error message ?

 Ans:LinkedIn
7.Expand Paytm
Ans:Pay Through Mobile
8.Identify the Indian Mobile maker
 Ans:Micromax
9.Identify the logo (Hint:Owned by Yahoo)
Ans:Tumblr
10.TCUP is a Connected Universe Platform offering that accelerates the development and deployment of IOT applications for organizations across industries such as healthcare, insurance, and manufacturing. What does T stand for?
Ans:TCS
11.A poor woodcutter in the Arabian Nights who gains entrance to the treasure cave of the 40 thieves by saying the magic words "Open,Sesame!". Which Chineseonline giant gets the names name from it ?

Ans:Alibaba
12.Which online shopping site moved on to app-only business model where in customers can only buy and transact in their site through smartphones. It was acquired by Flipkart. 
Ans:Myntra
13.Logo of which entertainment channel 
Ans:Sony
14.Identify the company
Ans:Intel
15.Identify the gaming company
 Ans:EA
16.Which company was started as 'Western India Vegetable Products Ltd' ?
Ans:Wipro
17.Logo of which gaming company ?
Ans:King
18.The word is the combination of Quick & Education ..Which word ?
Ans:Wikipedia
19.The screen is made out of sapphire glass. Comes in three bands like Space Black Stainless Steel, Space Gray Aluminum and 18-Karat rose gold.What ?
Ans:Apple Watch
20.Identify the personality from United Kingdom
Ans:Charles Babbage





Thursday, August 20, 2015

TCS IT Wiz 2015 Chennai Prelims

Hi friends , here we are presenting the TCS IT Wiz 2015 Chennai prelims . We have our sincere thanks and wishes to Siddharth Sivasubramanian  & Gautham Venkataraman (They stood 4th in the TCS IT Wiz 2015 Chennai Edition)


1.Bhavani Raman, had relocated from the United States of America to Chennai. Though, she had an extended family of relatives and friends, she could not find the information she needed like which is the best school for her son, kid friendly restaurants, reliable baby sitters. She had to hunt around for this information and it was a tedious process. She started something. What?
Ans:bharatmoms.com
2.The term often refers simply to the use of predictive analytics or other certain advanced methods to extract value from data, and seldom to a particular size of data set.Nnow much of the industry, continue to use this "3Vs" (Volume, Velocity and Variety)model for describing it. What is the term? (Clue: Two Word Answer)
Ans:Big Data
3.X was an early web search engine founded in 1995. It was once one of the most popular search engines, but it lost ground to Google and was purchased by Yahoo! in 2003 and was later shutdown. What is X?
Ans:Altavista
4.The word means 'a willingness to take bold risks'.Which is the famous software ?
Ans:Audacity
5.What is the world is known as Modulator Demodulator ?
Ans:Modem
6.Founders of ?
Ans:Pirate Bay
7.Which company's  headquarters is this ?
Ans:Youtube
8.Which company was found out ?
Ans:Twitter
9.Shekar Kapoor and A.R Rehman created an institute for music learners which was later acquired by Cisco. Which platform is this ?
Ans:Qyuki
10.TCS is signing up a  six year contract from the X  for an end-to-end IT modernization program to equip  with modern technologies and systems to enable it to serve more services to more customers in an effective manner.What is X?
Ans:Department of Posts
11.Sports convo is an online website by which young Indian  sports person as well as a business man ?
Ans:Virat Kohli
12.What is the significance of this Google Doodle
Ans:First Indian Film with sound
13.In June 2014, Nepal Government adopted X for tackling poachers of wild animals and herbs of Chitwan International Park and other parks listed under World heritage sites. Gurkha Military currently uses X to track the animals and birds in the jungle. This operation led to the latest development in military operation. X was also used in military for the first time in the world by Nepal.What is X ?
Ans:Google Glass
14.Identify the person
Ans:Paul Allen (Vulcan Inc)
15.Identify the logo
Ans:Dubsmash
16.Identify the author (Hint: There is a unit named after him)

Ans:Nikola Tesla
17.It was created by Jordan Mechner.Drawing from multiple general sources of inspiration, including the Arabian Nights stories, and films like Raiders of the Lost Ark, and The Adventures of Robin Hood,the protagonist's character animation was created using a technique called Rotoscope, with Mechner using his brother as the model for the titular prince.What is it ?
Ans:Prince of Persia
18.Which UK entrepreneur started the magazine "Student" when he was in school  and "Project" when he was in college ?
Ans:Richard Branson
19.Identify the logo

 Ans:Qualcomm Snapdragon
20.Who is behind this campaign ?
Ans:Microsoft

Cutoff:11/12