Sunday, April 20, 2014

TCS IT Wiz 2014 UAE Prelims

Hi Friends here we are presenting the TCS IT Wiz 2014 UAE Prelims Questions.We have our sincere thanks and wishes to Arpit Raorane(Two time winner of UAE Edition) who provided us the questions.
 
 1.What is the term used for injecting malicious code or malware laden advertisement in to an legitimate advertisement?
Ans:Malvertising
2.Apple : Siri ; Microsoft : ?
Ans:Cortana
3.What does '.com ' stands for
Ans:Commercial
4.Identify the game

Ans:The Last Of Us
5.He is the CEO of ?
Ans:LinkedIn(Jeff Weiner)
6.Which company has  launched the 'Cup of Coffee' campaign to demonstrate to small business owners how easy it is to built websites ?
Ans:Godaddy
7.Who wrote the first compiler ?
Ans:Grace Murray Hopper
8.Many Websites in todays world come with 'DNT me'.What does 'DNT me' stands for ?
Ans:Do Not Track me
9.Gigabyte = 10 to power _____ bytes
Ans:9
10.Rembrandt Social Media sued Facebook for which patent of its surfacebook ?
Ans:'Like' button
11.What is the internet bot for auto polling called ?
Ans:Votebot
12. If 1600 Pennsylvania Ave NW, Washington, DC 20500, United States, is the address of White House, then 600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, United States is the address of ?
Ans:Google
13.Which word originated in middle east stands for a step-by-step procedure for calculations?
Ans:Algorithm
14.The name X was coined by the marketing company Lexicon Branding. The name was chosen due to the resemblance of the keyboard's buttons to that of the drupelets that compose a fruit. What is X ?
Ans:Blackberry
15.What is this concept about ?(Options:Lifestyle , Healthcare , ....... )
Ans:Healthcare
16.What is the Oxford word of the year 2013 ?
Ans:Selfie
17.It was originally released as a powertoy for the Tablet PC in 2002.The program is  a screen-capture tool that comes with Windows.How do we know it?
Ans:Snipping Tool
18.This was devised and created in the early 1870s by Christopher Latham Sholes, a newspaper editor and printer who lived in Milwaukee. This concept/ type is still in use.
Ans:QWERTY keyboard layout
19.Identify the logo
Ans:Snapchat
20.Identify the event
Ans:Sochi Winter Olympics 2014

Cutoff: 17/18

Friday, April 18, 2014

IT Quiz 135

1.X is a social bookmarking web service for storing, sharing, and discovering web bookmarks. The site was founded by Joshua Schachter in 2003 and acquired by Yahoo in 2005.What is X ?
Ans:Delicious
2.Identify the person
 Ans:William Shockley
3.The X name is derived from the partitive plural form of a word which means 'snow' in the Finnish language.What is it ?
Ans:Lumia
4.X was an operating system developed and marketed by Seattle Computer Products (SCP) for its Intel 8086-based computer kit. Initially known as QDOS (Quick and Dirty Operating System) the name was changed to X once SCP started licensing the operating system in 1980.What is X ?
Ans:86-DOS
5.Identify the logo
Ans:Mozilla Fennec
6.Which  company was founded in March 2006 by Internet entrepreneurs Fabrice Grinda and Alec Oxenford ?
Ans:OLX
7. It was founded in 1995 by Kevin O'Connor and Dwight Merriman. It was formerly listed as "DCLK" on the NASDAQ, and was purchased by private equity firms Hellman & Friedman and JMI Equity in July 2005. In March 2008, Google acquired It for US$3.1 billion. Unlike many other dot-com companies, it survived the bursting of the dot-com bubble. Today, it focuses on uploading ads and reporting their performance.What is it ?
Ans:Doubleclick
8.Identify this person

Ans:Pranay Chulet(Founder of Quikr)