Thursday, August 15, 2013

IT Quiz 121

1.X was a company specializing in hardware design, software, and services for mobile computing devices. Its most notable product was the T-Mobile Sidekick (also known as X Hiptop), which was the first smartphone to capture the attention of pop culture celebrities and teenagers.The company was originally started Andy Rubin, Joe Britt, and Matt Hershenson . X was acquired by Microsoft on 11 February 2008. What is X ?
Ans:Danger Inc
2. Identify this logo
Ans:Wikitude3.X is a question answering-focused web search engine founded in 1996 by Garrett Gruener and David Warthen in Berkeley, California. The original software was implemented by Gary Chevsky from his own design.What's X ?
Ans: Ask.com
4.Expand EEPROM
Ans:Electrically Erasable Programmable Read-Only Memory
5.Identify this person
Ans:Matthew Inman(oatmeal)6.X is a photo messaging application developed by Stanford University students. Using the app, users can take photos, record videos, add text and drawings, and send them to a controlled list of recipients. These sent photographs and videos are known as "Snaps".What is X ?
Ans:Snapchat
7.Identify this person
Ans:David Canfield Smith(coined the term Icon)
8."Neighbor's Envy , Owner's Pride" is the tagline of ?
Ans:Onida
9.Identify her(she co-founded ning along with Marc Andreessen)
Ans:Gina Bianchini
10.Hanzpad range of tablet's are from which company ?
Ans:Creative

Monday, August 12, 2013

IT Quiz 120

1.Identify the logo
Ans:Vine(twitter)
2.X is a Japanese verb meaning "to hit the target" .  It was a pioneer in arcade games, home video game consoles, and home computers. The company's products, such as Pong and the X 2600, helped define the electronic entertainment industry from the 1970s to the mid-1980s.What is X ?
Ans:Atari
3. X is a multiplayer Social network game created by Zynga.was the 2009 Webby Award People's Voice Winner in the Games category. X is available on several social networking sites and on the iPhone and Android phones.A sequel, X 2, was released in October 2011, and was shut down December 30, 2012. What's X ?
Ans:Mafia Wars
4.Identify the gadget and what's its significance ?
Ans:Mobira Senator ( First Nokia Mobile phone)
5.X written with Microsoft executive Nathan Myhrvold and journalist Peter Rinearson, was published in November 1995. It summarized the implications of the personal computing revolution and described a future profoundly changed by the arrival of a global information superhighway.What's X . and also who's the main author ?
Ans: The Road Ahead by Bill Gates
6.Identify this person

Ans:David Bradley(Three Finger Salute)
7.Whose slogan is "The front page of the Internet" ?
Ans:Reddit
8.Identify the game
Ans:Minecraft
9.X is is a question-and-answer website created, edited and organized by its community of users. The company was founded in June 2009, and the website was made available to the public on June 21, 2010.X was co-founded by 2 former Facebook employees, Adam D'Angelo and Charlie Cheever. D'Angelo resigned from his position at Facebook in January 2010 to create X. What is X ?
Ans: Quora
10.What is the full form of IMPS ?
Ans:Interbank Mobile Payment Service